Дмитро Кулеба про експорт лісу: Я за мораторій на "тупняк", а не "кругляк"

Хто допоможе вижити лісовому господарству в умовах безконкурентного попиту на деревину. Вже 12 місяців поспіль ціни на деревину падають майже на 50%



Дмитро Кулеба - віцепрем'єр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції  Кулеба заявив, що він проти мораторію на експорт необробленої деревини.
Про це він заявив в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна".
"Я особисто проти мораторію на ліс-кругляк і взагалі мораторію на будь-які експортні операції з ЄС. Але так сталося, що протягом років у нас у низці сфер економіки і політики домінувала або корупція, або тупість. Тому я виступаю за мораторій на "тупняк", а не кругляк", - сказав Кулеба.
Він наголосив, що мораторій було застосовано як тимчасовий захід до моменту вироблення ефективної політики в цій сфері, але цей процес затягнувся.
"У нас в уряді наразі є пріоритетною тема створення ефективних ринків з однаковими правилами гри там, де не було ринків взагалі, або де ринки існували, але з нерівними правилами. І сфера вирубки і деревообробки - це одна з таких сфер. Ми цим займаємося. Обговорюємо з ЄС, як рухатися далі", - наголосив віцепрем'єр.
Кулеба додав, що уряд намагається знайти ефективні економічні рішення, які рівномірно захищатимуть і українські інтереси, і інтереси Євросоюзу.
"У нас взагалі будь-який мораторій - це джерело тіньової економіки. Тому стратегічна мета - відмовитися від мораторію. Але зробити це можна буде тоді, коли в Україні діятиме ефективна економічна політика в цій сфері", - заявив віцепрем'єр.
Читайте також:

В оновленій версії програмного забезпечення, додано новий вид продукції сбкКруглі лісоматеріали 

1 коментар:

  1. Служба фінансування Le_Meridian вийшла за рамки їхніх вимог, щоб допомогти мені отримати кредит, який я використовував, щоб розширити свій аптечний бізнес. Вони були дружніми, професійними та абсолютними дорогоцінними каменями, з якими можна працювати. Email..lfdsloans@lemeridianfds.com Або lfdsloans@outlook.com.WhatsApp ... + 19893943740.

    ВідповістиВидалити